Ungdoms-OLNorske ungdommer sanker edelt metall i Ungdoms-OL!

Norge tok gull og sølv da de første norske utøverne var i aksjon på tirsdag. Nå håper troppen på flere medaljer fremover.

Knut Masdal tok tirsdag Norges første gullmedalje i Ungdoms-OL (Foto: Guro Lium, Olympiatoppen)Knut Masdal tok tirsdag Norges første gullmedalje i Ungdoms-OL (Foto: Guro Lium, Olympiatoppen)

De norske undgommene var klare for første hektiske dag i Ungdoms-OL i Jaca. Grunnet endringer og strykinger i langrennsprogrammet var dette første konkurransedag for den norske langrennstroppen. Temperaturen steg fort utover dagen, så gli og feste forandret seg fort, og medførte at utøverne måtte jobbe hele veien.

Løypene i Jaca ligger på 1600moh - en høyde de norske utøverne merket godt. Det er blitt rapportert stive kropper; alt fra hode til tær! Dette bekreftes mildt sagt av de norske guttene som sier at det også kjentes godt i brystet. De er glade for å omsider være i gang med konkurransene og ser det positive i læringen av å gå i høyden.

Fra kunstisbanen raporteres det om en fjellstø Erle Harstad. Det ryktes at det aldri har vært så god stemning i kunstløphallen som under konkurransene i Jaca. Alle lagene følger sine utøvere og bidrar til god stemning. Vi gleder oss til å gjenta tribune-suksessen når Erle igjen går på isen onsdag ettermiddag.

Onsdag skal også Erle Ringvold og Marte Ellingsen igjen ut i alpinbakken. Storslalåm står på programmet. Vi håper på revansje fra mandagens slalåm!

I tillegg til Knut Masdals gull vant Norge også medaljeutdelingen; Norske flagg vaiet i vinden på Plaza san Pedro, nasjonalsangen ble sunget, og Knut og Marthe fikk sine velfortjente medaljer. På kvelden var det tradisjonell kake-feiring på hotellet.

Vi håper på søte drømmer når vi leser at Norge topper medaljestatistikken etter at 4 av 17 øvelser er gjennomført. Vi ser frem til fortsettelsen!

Rtikkelen er skrevet av ansvarlig reiseleder for den norske troppen, Guro Lium, Olympiatoppen

Idrett/øvelse

Norske utøvere

Alpint/slalåm gutter

Knut Masdal: 1. og GULL!! Meget sterk annen omgang og flere som lå foran etter 1.omg. kjørte ut.

Niels Christian Lager: 9. plass. Fartsglade Niels gjennomførte et godt slalåm og kjørte seg opp to plasser i 2.omg.

Espen Lysdahl: DNF, var en av de som kjørte en utrolig bra 1.omg. men kom for tett på en port, kom frempå og kjørte dessverre ut 10 porter før mål.

Snowboard/parallell storslalåm gutter (kvalik.)

Joachim Havikhagen: 21. plass. Gjennomførte to veldig gode omganger i kvaliken. Var ikke blandt de 16 som går til finalen onsdag. Joachim var derimot beste kjører på boardercross brett!

Langrenn/7,5 km klassisk gutter

Hans Christer Holund: 6.plass. Hadde det ikke vært for et stavbrekk på sisterunden kunne Hans Christer vært på pallen. Likevel et godt gjennomført løp i høyden.

Markus Moe: 12. plass. Markus kjente høyden allerede etter første runde, men klarte å holde trykket oppe og gikk inn til en sterk 12.plass.

Stian Hallén: 31.plass. Stian gikk på en skikkelig smell og turte nesten ikke tenke på hvordan han skulle komme seg igjennom siste runden. Likevel; han er blant beste 1/3-del.

Langrenn/5 km klassisk jenter

Marthe Kristoffersen: 2. plass og SØLV!! Etter første runde lå Marthe kun 3 sek. bak russeren som ledet. Marthe tapte 7 sek. til russeren og tok med det en meget respektabel 2.plass.

Kristin Gausen: 5. plass. Kristin fulgte opp sitt utsagn på trening mandag at "hun føler seg i knallform"! 5.plassen viser at hun er tro sine følelser. Et meget godt løp!

Britt Ingunn Nydal: 8.plass Var med på å sette "prikken over i'en" for sterk norsk laginnsats