Siste runde om Kosovos framtid

En siste runde med diskusjoner mellom serbiske og albanske ledere om Kosovos framtid begynner onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs spesialutsending for Kosovo Martti Ahtisaari, her sammen med NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer (til høyre), er onsdag vert for den siste runden med samtaler mellom serbiske og albanske ledere om Kosovos framtid.FNs spesialutsending for Kosovo Martti Ahtisaari, her sammen med NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer (til høyre), er onsdag vert for den siste runden med samtaler mellom serbiske og albanske ledere om Kosovos framtid.

Wien (NTB): Vert for samtalene, som finner sted i Wien, er FNs spesialutsending for Kosovo Martti Ahtisaari.

Ingen venter at det blir noe gjennombrudd under samtalene, men Ahtisaari sier han ønsker å gi begge sider muligheten til å diskutere Kosovos fremtidige status enda en gang, melder BBC.

Kosovo er formelt en del av Serbia, men er blitt styrt som et FN-protektorat siden 1999. Diskusjonene i Wien finner sted etter at Ahtisaari nylig la fram sin Kosovo-plan, som i praksis baner vei for en løsrivelse fra Serbia.
(©NTB)

Personvernpolicy