En utfordring til deg

En utfordring til deg
En utfordring til deg

ABC Nyheter vil gjerne utfordre våre lesere til å bidra til en artikkelserie om Google.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En utfordring
Vil du bidra til ABC Nyheters artikkelserie om Google? Tips oss.

ABC Nyheter skal lage en artikkelserie der vi skal forsøke å belyse Googles posisjon på det norske internettmarkedet. De fleste er klar over at Google har en sterk posisjon på nettet, men tesen bak denne artikkelserien er at vi ikke vet hvor stor posisjon selskapet har, og ei heller hvordan det påvirker internetthverdagen vår.

Selskapet er i ferd med å innta samme posisjon på internett som Microsoft til nå har hatt på datamaskiner. Det er nesten ikke mulig å bruke nettet uten å komme i kontakt med Google på en eller annen måte.

Google har som uttalt mål å samle verden, og at du, ved å bruke Google-produkter, skal kunne finne informasjon om hele verden. Det ser ut til at de er på god vei, for rekken av produkter og tjenester de tilbyr begynner å bli lang.

Google lever av andres åpenhet. Det er de avhengig av for å kunne presentere andres produkter på nettet. Samtidig er Google kjent for å være veldig lukket. Som én uttalte det: «Google er som en liten svart boks som det umulig å trenge inn i».

Problemet med å skrive om Google er at det er vanskelig å få tak i pålitelige tall. Siden brukerstatistikken deres ikke offentliggjøres er det vanskelig å si noe om hvor stor Google er i Norge, men det antas at de har rundt to millioner unike brukere hver uke. Dette plasserer dem blant de tre øverst på topplisten.

Google-sjefen vil ikke ut med hvor mye de tjener i det norske markedet, ei heller ikke med hvor mye de betaler ut til andre som tilbyr Google-søk på sine sider.

Vil du være med på å bidra til artikkelserien? Vet du noe om Google som du gjerne vil dele med andre? Tips oss.

Personvernpolicy