Amerikanske angrepsplaner mot Iran avslørt

USAs planer for et eventuelt luftangrep mot Iran inneholder mer enn bare de kjernefysiske anleggene. Det meste av landets militære infrastruktur er angrepsmål, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans president Mahmoud Ahmadinejad nekter å stanse anrikningen av uran. FN krever at anrikningen må stanses innen onsdag. Foto: ScanpixIrans president Mahmoud Ahmadinejad nekter å stanse anrikningen av uran. FN krever at anrikningen må stanses innen onsdag. Foto: Scanpix

Washington (NTB): Dersom USA angriper Iran vil landets fly- og marinebaser være mål. Det vil også Irans rakettanlegg og kommandosentere være, ifølge BBC.

USA insisterer på at de ikke planlegger å angripe Iran, og at de forsøker å overtale regimet i Teheran til å stanse anrikningen av uran.

Men Iran nekter å føye seg etter krav om å stanse anrikningen. FNs sikkerhetsråd, som allerede har vedtatt sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram, krever at anrikningen av uran må stanses innen 21. februar.

Diplomatiske kilder sier USA har militære planer i bakhånd dersom de diplomatiske forsøkene strander. Ved sentralkommandoen i Florida er målene i Iran plukket ut. Listen inneholder atomanlegg ved Natanz, Isfahan Arak og Bushehr.

Et angrep vil trolig bli iverksatt dersom det blir bekreftet at Iran er i ferd med å bygge et atomvåpen, melder BBC. (©NTB)

Personvernpolicy