Symfoniorkester slått ut av influensa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim Symfoniorkester må for første gang i sin historie avlyse en konsert. Årsaken er at musikerne er slått ut av influensa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Symfoniorkesteret som tidligere har spilt med Domingo (bildet) har avlyst for første gang. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixSymfoniorkesteret som tidligere har spilt med Domingo (bildet) har avlyst for første gang. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Trondheim (NTB): Sykemeldingene fra influensarammede musikere strømmet inn til orkesteradministrasjonen fra tidlig mandag morgen. I løpet av morgentimene hadde 25-30 av orkesterets 78 musikere kastet inn håndkleet. Ved prøvestart klokken 10.00 mandag var det så glissent i rekkene at orkesteret måtte avlyse den planlagte konserten torsdag.

Avlysningen rammer blant annet urframføringen av et bestillingsverk, skrevet av den norske komponisten Henrik Hellstenius.

- Meget beklagelig, sier Trondheim Symfoniorkesters direktør Roar Leinan til Adresseavisen.

Influensaen har rammet også andre orkestre, noe som har ført til et allerede anstrengt vikarmarked. Prislappen for å hyre inn så mange vikarer som TSO trenger, ville fort ha kommet opp i drøyt 200.000 kroner. Det er uaktuelt.

- Terskelen for å avlyse konserter er meget høy. Musikere er som andre artister; de har det i blodet at «the show must go on» for enhver pris. Men denne gangen var influensaviruset for hissig og angrepet så bredt at vi måtte kansellere, beklager Leinan. (©NTB)