Bekrefter H5N1 i Moskva

Offisielle russiske helsekilder bekrefter at et utbrudd av fugleinfluensa i nærheten av hovedstaden Moskva er forårsaket av den farlige Asia-varianten av H5N1-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- H5N1-viruset er funnet i fem områder rundt Moskva, bekrefter Nikolai Vlasov, direktør for en offentlig veterinæravdeling. Foto: REUTERS/ Alexander Natruskin/ Scanpix- H5N1-viruset er funnet i fem områder rundt Moskva, bekrefter Nikolai Vlasov, direktør for en offentlig veterinæravdeling. Foto: REUTERS/ Alexander Natruskin/ Scanpix

Det er nå innført strenge sikkerhetstiltak på fjærfefarmer rundt den russiske hovedstaden.

- Laboratorieundersøkelser viser at H5N1-viruset er funnet i fem områder rundt Moskva, sa Nikolai Vlasov, direktør for veterinæravdelingen i den offentlige landbruksorganisasjonen Rosselkhoznadzor i forrige uke. Mandag bekreftet han at det dreier seg om den dødelige Asia-varianten av viruset.

Asia-varianten av H5N1 ansees for å være den mest smittsomme og farlige av alle versjoner av fugleinfluensa, siden det var denne typen som første gang forårsaket et menneskelig dødsfall i Hongkong i 1997. Viruset gjenoppsto i en enda mer smittsom variant i Kina i 2003. (©NTB)

Personvernpolicy