66 drept i tog-terror

Minst 66 mennesker måtte bøte med livet da to hjemmelagde bomber gikk av om bord i et tog som var på vei fra India til Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

66 personer skal være drept etter et terroranslag mot et indisk tog. Foto: REUTERS/ ANI TV/ Scanpix66 personer skal være drept etter et terroranslag mot et indisk tog. Foto: REUTERS/ ANI TV/ Scanpix

De fleste av de drepte var pakistanere, men det var også

indere blant dem og de døde i brannen som oppsto da de to bomben gikk av. Aksjonen var et terrorangrep, ifølge den indiske regjeringen.

Toget var nettopp passert Panipat, 80 kilometer nord for New Delhi, på vei til Pakistan da det ble rammet av to eksplosjoner og en voldsom brann litt over midnatt natt til mandag. To av vognene ble fullstendig utbrent.

Brannen ble utløst av to bomber som eksploderte på toget, og ytterligere to ueksploderte bomber ble funnet etterpå. Indisk TV viste bilder av en koffert med ledninger og en plastflaske.

I tillegg til de drepte var det rundt 50 skadde som er lagt inn på sykehus i Panipat.

Indisk TV viste bilder av redningsarbeidere som arbeidet seg gjennom aske og vrakgods i de utbrente vognene. Heten var så intens at den blå malingen var skallet av på utsiden av vognene. (©NTB)

Personvernpolicy