Flere folk til politi og fengsel

Regjeringen vil ha en mer effektiv straffesakskjede og øker opptaket til både politi og fengselsutdanningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rgjeringen har besluttet å øke opptaket til politi- og fengselsutdanningen (Foto: Berit Roald / SCANPIX).Rgjeringen har besluttet å øke opptaket til politi- og fengselsutdanningen (Foto: Berit Roald / SCANPIX).

Det er i dag klart at en ny fengselsklasse opprettes ved Kongsvinger fengsel allerede fra 1. mai. Senere i år opprettes en ny klasse i Oslo. Samtidig blir det rekordstort opptak ved Politihøgskolen i 2007, sier Justis- og politidepertementet i en pressemelding fredag.

- Flere dyktige fagfolk i strafferettspleien gjør at vi kan nå målene om å forebygge bedre, reagere raskere, oppklare mer og rehabilitere bedre. 25 nye aspirantplasser i Kongsvinger er et viktig skritt på veien, sier justisminister Knut Storberget.

Regjeringen ønsker å fjerne soningskøen og ha mer innhold i soningen. Flere ansatte bidrar til bedre innhold i soningen ved at betjentene blant annet får frigjort tid til å være kontaktbetjenter for de innsatte. Dette, koblet med at regjeringen også styrker helse-, utdannings- og kulturtilbudet, bedrer progresjonen i soningen og øker muligheten for rehabilitering. Tilbakefallsprosenten er stor i dag.

– Hvis vi kan få flere innsatte bort fra en kriminell løpebane, reduserer vi samtidig volden og kriminaliteten i samfunnet. Dette kommer hele samfunnet til gode, sier justisministeren.

Personvernpolicy