Åpner samlivskurs for homofile

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) har byttet kurspartner etter kritikken mot at et kvinnelig samboerpar ikke fikk lov å delta på et samlivskurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)

Trondheim (NTB): - Vi tar til etterretning og beklager at et homofilt par har følt seg ekskludert fra vårt kurstilbud. SiT vil ikke diskriminere noen, vi er til for alle studenter. Derfor har vi nå fått tak i en annen arrangør - som kan holde samlivskurs som er uavhengig av seksuell legning, sier prosjektleder i SiT Råd, Jenny Bremer.

Onsdag denne uken avholdt SiT Råd og Nasjonalforeningen for folkehelse et samlivskurs der fire heterofile par deltok.

Allerede i desember meldte Solveig Marie Koen Solli (26) seg selv og kjæresten Hege Næss (27) Næss på samlivskurset. 15. desember fikk de en e-post fra SiT om at kurset var forbeholdt heterofile par.

- Vi er begge studenter og har betalt semesteravgift til samskipnaden. Det føles derfor vondt og urettferdig at vi ikke får bruke tilbudene deres, sier Solveig Marie Koen Solli til Adresseavisen.

Den opprinnelige kursarrangøren, Nasjonalforeningen for Folkehelsen, rykket fredag ut og bedyret at kursnekten i Trondheim beror på en misforståelse. (©NTB)