Allis Helleland ny direktør for Nasjonalmuseet

Allis Helleland fra Danmark er ansatt som ny direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktøren for det danske Statens Museum for Kunst blir ny sjef for det norske Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Hun tiltrer stillingen i august. (Arkivfoto: Christian Als / SCANPIX)Direktøren for det danske Statens Museum for Kunst blir ny sjef for det norske Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Hun tiltrer stillingen i august. (Arkivfoto: Christian Als / SCANPIX)

Oslo (NTB): Helleland (53) har i over 20 år arbeidet innenfor den danske museumsverden, og i de siste 13 årene har hun vært direktør for Statens Museum for Kunst i København.

- Vi har valgt en kandidat med solid kunst- og museumsfaglig kompetanse og med mange års ledererfaring fra en av Nordens viktigste museale institusjoner, sier styreleder ved Nasjonalmuseet, Christian Bjelland.

Bjelland fremhever at hun også har høyst relevant erfaring fra et stort byggeprosjekt, og at hun har et bredt internasjonalt nettverk.

Allis Helleland sier at hun ser fram til utfordringen ved å bli ny leder for Nasjonalmuseet.

- Samspillet mellom billedkunst, arkitektur og design har alltid fascinert meg. Sammen med den dyktige medarbeiderstaben ved museet ser jeg store muligheter for nytenkende forskning og formidling av så vel samtidskunst som norsk kulturarv, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy