Vil ta OL-gull på hjemmebane

Vil ta OL-gull på hjemmebane
Vil ta OL-gull på hjemmebane

Målet er klart er klart definert for småjentene på Jordal Hockey. - Vi skal ta OL-gull på hjemmebane i 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viljen til å stå på er upåklagelige. 29 jenter i Jordal Hockey trener hardt for å bli best mulig. Ifølge lagleder Jarle Hilton har utviklingen vært formidabel.

- Du skulle sett jentene for et par måneder siden. De kunne knapt gå på skøyter. De har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden, sa Hilton da ABC Nyheter var til stede under en av jentenes tre ukentlige treninger.

Stedet er Jordal ungdomshall og det kryr av ivrige ishockey spillere på isen. Ulike oppvarmingsøvelser gjennomføres med stil. Jentene suser av gårde bakover, sidelengs, i ring og mellom kjegler. Flere av jentene viser en imponerende skøyteteknikk..

- Det morsomste er å gå bakover, sier seks år gamle Vår Hågensen Lilleaas. En av lagvenninnene hennes, Ane Skaslien Øyen (7), er helt enig.

Vår har spilt ishockey i cirka tre måneder, mens Ane begynte i høst.

Kari Fjellhammer trener unge jenter i Jordal Hockey med stor suksess (Foto: Geir Råve)Kari Fjellhammer trener unge jenter i Jordal Hockey med stor suksess (Foto: Geir Råve)

Lydhøre

Etter hvert hives mange pucker ut på isen. Jentene tar hver sin puck og fører den foran seg. De dribler mellom kjegler og skyter på mål. Keeperne får en stri tørn med å stoppe skuddene.

Når jentene samles på isen for videre instruksjoner, er det musestille.

- Det sa jeg til jentene med én gang vi startet opp. Når jeg snakker, skal alle høre etter. Klarer de ikke det, må de finne seg i å bli satt på plass, sier trener Kari Fjellhammer.

- Norsk dame-ishockey var i flere år internasjonalt ledende. Vi var godt etablert i A-VM og vi opererte med et divisjonssystem. Det var totalt atten lag i Norge, fordelt i tre divisjoner, med seks lag i hver divisjon, forteller treneren til jentene.

Kari Fjellhammer vet hva hun snakker om. Hun står bokført med 29 landskamper i ishockey og en haug med kamper for bandylandslaget. Hun vet ikke engang selv hvor mange det er.

Trenerkapasitet hjelper til.

- Mange av jentene som er med her, spiller også fotball sammen i Teisen om sommeren. Kombinasjonen av å få jentene bedre i fotball gjennom å spille ishockey, samt at det trengs rekruttering til damehockey, gjorde at vi ville dra i gang dette. Etter hvert har det nesten blitt slik at ishockey er viktigst, fortsetter Fjellhammer til ABC Nyheter.

Tidligere Vålerenga spiller Harald Haugen hjelper til med treningene. Han har vært trener for det norske damelandslaget og kom tilfeldigvis over de nye ishockeyjentene. Han var i ishallen så på hva jentene holdt på med, og spurte om han kunne bidra. Kari Fjellhammer kjenner Harald Haugen godt fra før, og de samarbeider nå om Jordal-jentene.

-Harald Haugen er den beste trener jeg noen gang har hatt. Han er helt suveren, skryter Fjellhammer.

Må satses på

Keeper Erika Eikeland står konsentrert i mål. Ikke lett å score på denne jenta.Keeper Erika Eikeland står konsentrert i mål. Ikke lett å score på denne jenta.

Fjellhammer er klar i talen når det gjelder hva som må til for å heve nivået på jentehockeyen i Norge. Hun har også en klar formening om hvorfor utviklingen har gått i gal retning de siste årene.

- Jentene må få spille på sine premisser. De har nytte av å trene med gutter, men i kamp og spillsituasjon må jenter møte jenter. De må få muligheten på lik linje med guttene som spiller ishockey. Klubbene må være villige til å satse på jentene, sier den engasjerte treneren.

- I mange år har det vært for mange gubber som har neglisjert jentene. Vi var tidligere en stormakt innen damehockey. I dag er det knapt jenter som spiller i det hele tatt.Vi må få jentene tilbake på isen, med kølle og puck. Det er utfordrende, sosialt, og ikke minst veldig moro, sier Fjellhammer.

Personvernpolicy