Nektes innsyn i Munch-saken

Lagmannsretten nekter forsvarerne til de siktede i Munch-saken innsyn i hvordan maleriene kom til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det er første gang politiet har fått gjennomslag for kravet om å holde tilbake dokumentene om hvordan de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna» kom til rette.

(Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)(Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Under forrige runde gikk saken helt til Høyesterett. Den gang argumenterte politiet med at opplysningene ikke va relevante for saken. Forsvarerne fikk medhold både i tingretten, lagmannsretten og Høyesterett om at de skulle få innsyn i dokumentene.

Politiet bestemte da å holde tilbake dokumentene på et annet rettsgrunnlag, nemlig at innsyn kunne sette liv og helse til politiets informanter i fare. Forsvarerne fikk nok en gang medhold for sine argumenter om innsyn da saken kom for tingretten, men Borgarting lagmannsrett ga torsdag politiet medhold i at dokumentene kan hemmeligholdes, melder NRK.

Lagmannsretten har nå gitt aktor medhold i at de siktede og deres forsvarere nektes innsyn. Tjenestemenn som kjenner til omstendighetene rundt tilbakeføringen av maleriene skal ikke forklare seg om dette, og de siktede og deres forsvarere nektes innsyn i den del av påtalemyndighetens kjæremål som er sladdet av retten. (©NTB)

Personvernpolicy