Bli borgerjournalist!

Bli borgerjournalist!
Bli borgerjournalist!
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSynes du mediene er for lite grundige i sin dekning av saker? At avisene er for snevre i sin utvelgelse av stoff? Er du engasjert i noe som flere burde vite om? Har du en journalist i magen?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med din hjelp kan ABC Nyheter bli den mest spennende nettavisen i Norge. Hos oss kan du nemlig skrive egne artikler, enten det dreier seg om lokalstoff, referater fra sportsturneringer eller reportasjer og intervjuer. Amerikanerne kaller det citizen journalism, vi kaller det borgerjournalistikk, men sett fra Akersgata fortoner det seg kanskje som amatørjournalistikk. Vi i ABC Nyheter er overbevist om at våre lesere sitter på mer dybdekunnskap enn de fleste redaksjoner i Norge noen gang kan håpe på. ABC Nyheter ønsker denne kunnskapen velkommen!

De første som lanserte en dugnadsavis i Norge var Borgerjournalistene, som laget en nyhetsavis uten journalister. ABC Nyheters forgjenger, Neste Klikk, skrev om konseptet i kommentaren Avis på dugnad . Den mest kjente dugnadsavisen på Internett er sørkoreanske OhMyNews, som har over 80 000 registrerte borgerjournalister som leverer artikler mer eller mindre sporadisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter har en profesjonell redaksjon som fortsatt vil lage egne saker og presentere nyheter, reportasjer, anmeldelser og kommentarartikler. Men en stor sak som en journalist har jobbet med lenge, kan bli utkonkurrert plasseringsmessig på forsiden av en god borgerartikkel.

En armè av Davider

Times Magazine kåret i 2006 «You» til årets person, i betydningen av at vi alle nå er deltakere i en demokratisk revolusjon. Vi kan alle delta i den store samtalen gjennom nettsamfunn, blogger og diskusjoner på nettet. I boken "An army of Davids" skriver Glenn Reynolds, mannen bak Instapundit.com - en av USAs mest leste blogger - at takket være ny teknologi blir makt redistribuert fra en gruppe av få profesjonelle til mange amatører. ABC Nyheter kan være slyngen som brukes av en David til å bekjempe Goliat, uansett hvilken form han kommer i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men en spennende avis handler ikke bare om nyhetskupp. Det handler om de små og store sakene som engasjerer oss i hverdagen. Det kan være alt fra mote og livsstil, musikkanmeldelser og reisereportasjer til et referat fra guttungens siste fotballkamp. Leserdelaktighet handler om å få frem de sakene som engasjerer deg og som du tror at andre kan være interessert i.

Åpen og inkluderende

ABC Nyheter skal være åpen og inkluderende. Vi redigerer ikke borgerartikler før de blir publisert, men forventer at borgerjournalistene forholder seg til Vær Varsom-plakaten. Vi vil følge alle publiserte artikler og forsøke å finne de gode sakene og bidra til å gjøre disse enda bedre gjennom korrektur, kjøp av bilder og en bedre plassering på forsiden. Finner vi det nødvendig å avpublisere en artikkel, vil skribenten få beskjed om dette, med en begrunnelse og forslag til endringer som gjør at vi kan legge den ut igjen. På samme måte som at borgerjournalistene skal utfordre oss, ønsker vi å utfordre dem. Målet er at vi sammen skal bli bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du være en David?

Ved å registrere deg som bruker får du tilgang til å både kommentere og skrive artikler i ABC Nyheter. Vi krever fullt navn for publisering av artikler, men er åpne for anonymitet i enkelte tilfeller. Vi tar selvsagt mot tips, råd, ros og ris som vanlig på redaksjonen@abcnyheter.no. Vi ser frem til å lese det du skriver!

Registrer deg her!