Ari Behn klar over at kortbruken ble lekket

I 2004 byttet Ari Behn bank for å unngå at Se og Hør fikk kontoopplysningene hans, og i 2002 dro han og prinsesse Märtha på bryllupsreise med en koffert full av kontanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2004 byttet Ari Behn bank for å unngå at Se og Hør fikk kontoopplysningene hans, og i 2002 dro han og prinsesse Märtha på bryllupsreise med en koffert full av kontanter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.I 2004 byttet Ari Behn bank for å unngå at Se og Hør fikk kontoopplysningene hans, og i 2002 dro han og prinsesse Märtha på bryllupsreise med en koffert full av kontanter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

Oslo (NTB): Ari Behn opplyser i en e-post til Dagens Næringsliv og Dagbladet at både han og prinsesse Märtha har vært klar over at kortbruken deres ble overvåket av Se og Hør over lengre tid. Behn avslører også at Forsvaret lekket sesjonspapirene hans til ukebladet.

«Jeg har i mange år vært fullt klar over at kortbruken min ble lekket. Derfor sørget jeg også for å bytte bank i 2004, etter ulike oppslag og lekkasjer. Men allerede i 2002 var vi klar over problemet,» skriver Ari Behn i e-posten

Etter at prinsesse Märtha og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i august 2002, dro paret på en flere uker lang bryllupsreise. Dagens Næringsliv skrev tirsdag at prinsesse Märtha og Ari måtte ha med seg betydelige beløp i kontanter på bryllupsreisen - for ikke å bli sporet opp av Se og Hør.

«Koffert full av cash»


Behn bekrefter historien. Han skriver at fordi kortbruken deres kontinuerlig ble lekket, så: «tvang det oss til å reise på bryllupsferie med en koffert full av cash.»

«Det førte til en rekke pussige situasjoner rundt om i verden hvor folk tok oss for å være et par på rømmen. Jeg mener, hvem er det som kjøper flybilletter kontant og på stående fot kaster seg på første og beste fly overseas? Men i ettertid er det naturligvis en god historie.»
Behn opplyser også at Forsvaret har lekket opplysninger.

«Det er selvfølgelig kleint at de vet hvor ofte jeg handler grønnsaker på helsekost, men jeg synes det er vel så betenkelig at bladet fikk folk i Forsvaret til å lekke sesjonspapirene mine,» skriver Behn.

- Uakseptabelt


På sesjon må de vernepliktige gjennom IQ-test, fysiske tester og intervjuer. Forsvaret gjennomfører også en helsesjekk av de vernepliktige. Sjefen for presse- og informasjonsavdelingen i Forsvarsstaben, Birgitte Frisch, reagerer sterkt på Ari Behns opplysninger.

- Dette er helt uakseptabelt at våre folk har utlevert denne typen informasjon. Vi skal prøve å finne ut hva som er skjedd, sier Frisch.
Behn legger ikke skjul på at han har fulgt med i debatten som har fulgt Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben».

«Det mest oppsiktsvekkende for meg personlig den siste uka, er at kommentatorer later til å være sjokkerte over at denne overvåkingen er en del av virkeligheten i norsk presse anno 2007. Det er i beste fall spill for galleriet, alt annet ville være å ha sovet i timen,» skriver Behn. (©NTB)

Personvernpolicy