Norske barn lite lykkelige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske barn er lite tilfredse og lykkelige, viser en ny UNICEF-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske barn er lite lykkelige. (Illustrasjonsfoto Gunnar Lier / SCANPIX)Norske barn er lite lykkelige. (Illustrasjonsfoto Gunnar Lier / SCANPIX)

Oslo (NTB): Ifølge denne rapporten rangerer barn i Norge seg selv som tredje dårligst vurdert etter tilfredshet. Bare barn i Polen og Portugal kommer dårligere ut.

Samtidig blir Norge vurdert som det nest beste landet i OECD materielt sett. Det er ingen direkte sammenheng mellom landets rikdom og barnas velvære. Tsjekkiske barn rangeres for eksempel høyt på trivsel og lavt på velstand. Rapporten viser at barn i Storbritannia og USA, i likhet med Norge, kommer oppsiktsvekkende dårlig ut.

- Rikdom alene gjør ikke norske barn lykkelige. Det er et stort tankekors at norske barn kommer dårligere ut enn svenske og nederlandske barn på tross av vår suverene velstand og mange velferdsordninger, sier Kjersti Fløgstad som er generalsekretær i UNICEF Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten tar for seg levevilkårene for barn i verdens 21 industriland, og har målt kriterier som blant annet fattigdom, helse, sikkerhet, utdannelse, familieforhold, likestilling og barnas egen oppfatning av hvor bra de har det.

Ifølge rapporten er norske barn mindre aktive enn svenske barn. Norske barn er de barna i Europa som liker skolen sin best, men som samtidig rangeres sist i kunnskapsmålinger. (©NTB)