Miljøaksjonister idømt bøter

De åtte aksjonistene i Norges Miljøvernforbund som tok seg om bord i en lekter ved Malmøykalven i Oslo i mai i fjor, er alle idømt bøter på 5.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Oddekalv fikk bot for å ha tatt seg om bord i en lekter ved Malmøykalven i mai i fjor. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX)Kurt Oddekalv fikk bot for å ha tatt seg om bord i en lekter ved Malmøykalven i mai i fjor. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX)

Oslo (NTB): I tillegg må hver av de dømte betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Blant de dømte er initiativtaker og leder Kurt Willy Oddekalv i Norges Miljøvernforbund.

Aksjonen fant sted 24. mai 2006. De åtte aksjonistene tok seg uberettiget om bord i en nedføringslekter som tilhørte Secora AS. Aksjonen tok sikte på å tvinge fram en avslutning av arbeidet med nedføring av forurensede bunnsedimenter på oppdrag fra Oslo Havn.

Oslo politidistrikt ga de åtte likelydende forelegg på 4.000 kroner hver, men de vedtok ikke foreleggene.

Tingrettens flertall mener at man i denne saken ikke kan frifinne på grunn av nødrett, slik det er anledning til ved miljøvernaksjoner.

- Miljøvernforbundets aksjoner har ikke fått fram opplysninger som gjør at andre faginstanser nå mener metoden Oslo Havn benyttet, er uforsvarlig, mener flertallet i Oslo tingrett. Én av de tre dommerne mente de tiltalte måtte frifinnes. (©NTB)

Personvernpolicy