Miljøfarlig ubåt skal tildekkes

Med 65 tonn kvikksølv om bord skal den tyske ubåten U-864, som ligger på 150 meters dyp utenfor Fedje i Hordaland, tildekkes istedenfor å heves.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vraket U-864 med 65 tonn kvikksølv om bord har ligget 60 år på havbunnen. Det er nå bestemt at u-båten skal tildekkes istedenfor å heves. (Foto: Kystverket / SCANPIX)Vraket U-864 med 65 tonn kvikksølv om bord har ligget 60 år på havbunnen. Det er nå bestemt at u-båten skal tildekkes istedenfor å heves. (Foto: Kystverket / SCANPIX)

Oslo (NTB): Det er Fiskeri- og kystdepartementet som etter en lengre prosess har tatt avgjørelsen om ikke å heve ubåten, ifølge TV 2. Ubåten og de forurensede områdene rundt den skal kapsles inn og dekkes til.

Beslutningen er i tråd med tilrådinger fra Kystdirektoratet og Norsk institutt for vannforskning (NIVA), men i sterk strid med ønskene til lokalbefolkningen, politikere og miljøvernorganisasjoner.

Ubåten ble senket utenfor Fedje i Hordaland i januar 1945 og skal ha til sammen 65 tonn kvikksølv lagret i flasker om bord. Den ble oppdaget på 150 meters dyp av Forsvaret i 2003. (©NTB)

Personvernpolicy