167 er Nobel-nominerte

Tre av kandidatene til årets fredspris har rene kampanjer i ryggen. Nobelkomiteen har så langt registrert 167 nominasjoner til prisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muhammad Yunus og Grameen Bank mottok siste års Fredspris. 167 mulige etterfølgere skal nå vurderes av Nobelkomiteen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXMuhammad Yunus og Grameen Bank mottok siste års Fredspris. 167 mulige etterfølgere skal nå vurderes av Nobelkomiteen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

- Det er store kampanjer i gang for tre kandidater. Hver av dem er blitt støttet av hundrevis av forslagsstillere fra hele verden, sier direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet til NTB.

Han vil ikke si hvem de tre er som har støtte fra så mange forslagsstillere verden over, men sier fenomenet er spesielt påfallende i år.

Hittil har Nobelkomiteen fått inn 167 nominasjoner til fredsprisen, 35 av dem omfatter organisasjoner.

- Antallet er noe lavere enn de siste årene. I rekordåret 2005 kom det 199 nominasjoner, i fjor var det 191. Vi tror antallet nominasjoner blir noe lavere i år, men noe endelig tall er ennå ikke klart, sier Lundestad.

Fristen for å nominere kandidater utløp 1. februar, men det endelige antallet vil ikke bli klart før etter Nobelkomiteens møte 22. februar. (©NTB)

Personvernpolicy