Halvparten bor i verdens byer

I løpet av 2007 vil over halvparten av jordas befolkning for første gang bo i en by. Worldwatch og utviklingsminister Erik Solheim (SV) er enige om at det både gir utfordringer og muligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingsminister Erik Solheim talte da World Watch Institute presenterte sin 2007-rapport, State of the World; Our Urban Future, i Oslo mandag. Foto: Erlend Aas / SCANPIXUtviklingsminister Erik Solheim talte da World Watch Institute presenterte sin 2007-rapport, State of the World; Our Urban Future, i Oslo mandag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Den eksplosive befolkningsveksten og den historiske urbaniseringen er hovedtemaene i årets «State of the world»-rapport fra Worldwatch Institute.

- De menneskene som bor på jordkloden i dag, utgjør overraskende nok halvparten av alle som noen gang har levd på jorda. Og for første gang i historien vil vi i løpet av dette året oppleve at over halvparten av klodens befolkning bor i byer, sier styreformann Øystein Dahle i Worldwatch Institute til NTB.

Utfordringene står i kø for dem som bor i verdens superbyer. Av de 23 byene som vil ha over 8 millioner innbyggere i 2015, er hele 21 kystbyer som vil måtte forberede seg på en kamp mot stigende hav.

- En tetthet av biler er i ferd med å ta kvelertak på mange storbyer. De fattige mangler vann, mens de rike oversvømmes av gratis rent vann i de samme byene. Utfordringene er mange og store, men samtidig representerer byene håp og fremtidstro. Løsningen på mange problemer ligger i byene, sier utviklingsminister Erik Solheim til NTB.

Personvernpolicy