Guri Schanke vant

Guri Schanke vant lørdag kveld årets Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum med låten «Ven A Bailar Conmigo», og skal representere Norge i den internasjonale finalen i Helsingfors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guri Schanke vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXGuri Schanke vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

På 1980-tallet forsøkte Guri Schanke å komme med i Melodi Grand Prix, men uten hell. Lørdag kveld slo multiartisten til med latinolåten «Ven A Bailar Conmigo», og danket ut de sju andre deltakerne i årets Melodi Grand Prix.

Schanke viste i løpet av de minuttene låta varte at det hun plukket med seg fra «Skal vi danse?»-programmene på TV 2 ikke har gått i glemmeboken.

Hun viste også at hun behersker en annen viktig GP-egenskap, nemlig å gjøre hurtige skift i scenekostymet.

Låten er skrevet av veteranen Thomas G:Son som tidligere har deltatt med fem sanger i den norske Melodi Grand Prix, samt 21 låter i Svenska Melodifestivalen, fire låter i den finske Euroviisut og én låt i Lettiska melodifestivalen. Han har i tillegg arbeidet med blant andre Carola og Vikingarna. (©NTB)

Personvernpolicy