Meny

Vil vurdere å endre Vær Varsom-plakaten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vær Varsom-plakaten bør vurderes endret som følge av Se og Hør-saken, mener Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener det bør vurderes å endre Vær Varsom-plakaten som en konsekvens av Se og Hør-saken (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener det bør vurderes å endre Vær Varsom-plakaten som en konsekvens av Se og Hør-saken (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).

Vær Varsom-plakaten er alle norske mediers viktigste etiske rettesnor, men den inneholder ikke noe eksplisitt forbud mot sjekkheftejournalistikk slik den beskrives i Håvard Melnæs bok «En helt vanlig dag på jobben». Kilder har fått opptil flere hundre tusen kroner av bladet.

- Alle som har pressekort er bundet av Vær Varsom-plakatens bestemmelser, også Se og Hør. Jeg vil ta initiativ til at Presseforbundets styre 23. mars vurderer om det bør nedsettes en komité for å vurdere plakaten, eller i hvert fall at styret diskuterer om det trengs nye, konkrete bestemmelser, sier Kokkvold til Aftenposten. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus