Vil vurdere å endre Vær Varsom-plakaten

Vær Varsom-plakaten bør vurderes endret som følge av Se og Hør-saken, mener Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener det bør vurderes å endre Vær Varsom-plakaten som en konsekvens av Se og Hør-saken (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener det bør vurderes å endre Vær Varsom-plakaten som en konsekvens av Se og Hør-saken (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).

Vær Varsom-plakaten er alle norske mediers viktigste etiske rettesnor, men den inneholder ikke noe eksplisitt forbud mot sjekkheftejournalistikk slik den beskrives i Håvard Melnæs bok «En helt vanlig dag på jobben». Kilder har fått opptil flere hundre tusen kroner av bladet.

- Alle som har pressekort er bundet av Vær Varsom-plakatens bestemmelser, også Se og Hør. Jeg vil ta initiativ til at Presseforbundets styre 23. mars vurderer om det bør nedsettes en komité for å vurdere plakaten, eller i hvert fall at styret diskuterer om det trengs nye, konkrete bestemmelser, sier Kokkvold til Aftenposten. (©NTB)

Personvernpolicy