Nye sammenstøt i Jerusalem

Palestinske ungdommer støtte sammen med israelsk politi i Jerusalem og flere steder på Vestbredden lørdag. Ungdommene protesterer mot det omstridte anleggsarbeidet i gamlebyen i Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk mann står foran gamlebyen i Jerusalen, hvor angleggsarbeid har forårsaket uroligheter flere steder på Vestbredden (Foto: REUTERS / Ammar Awad (JERUSALEM) / Scanpix).En palestinsk mann står foran gamlebyen i Jerusalen, hvor angleggsarbeid har forårsaket uroligheter flere steder på Vestbredden (Foto: REUTERS / Ammar Awad (JERUSALEM) / Scanpix).

I Betlehem ble 30 palestinere pågrepet etter at de kastet stein mot Rakels grav, ifølge en talsmann for den israelske hæren. I Jerusalem måtte politiet komme en gruppe kanadiske turister til unnsetning etter at ungdommer gikk løs på bussen deres.

To palestinere ble såret i sammenstøt flere andre steder på Vestbredden, ifølge øyenvitner. Fredag ble flere titall mennesker skadd da demonstranter og politi støtte sammen i Jerusalem.

Uroen skyldes protester mot anleggsarbeidet i nærheten av Haram al-Sharif, eller Tempelhøyden som jødene kaller den, midt i Jerusalem. Både palestinere og en rekke muslimske land har reagert på arbeidet, som de frykter kan true helligdommene på toppen av høyden.

Den arabiske liga beskrev lørdag anleggsarbeidet som et kriminelt angrep, og ba FN om å ta affære for å få det stanset. (©NTB)

Personvernpolicy