Frp i fritt fall på ny meningsmåling

Fremskrittspartiet faller fire prosentpoeng, til 19,6 prosent, på en måling som Norsk Respons har gjort for Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen må tåle lavere oppslutning siden januar, men resultatet er likevel bedre enn ved forrige kommunevalg. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Frp-formann Siv Jensen må tåle lavere oppslutning siden januar, men resultatet er likevel bedre enn ved forrige kommunevalg. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Oslo (NTB): På kommunevalgmålingen går Frp tilbake fire prosentpoeng i forhold til målingen i januar. Oppslutningen på målingen er likevel høyere enn resultatet Frp fikk i kommunevalget i 2003, da 16,4 prosent stemte på partiet.

Samtidig viser målingen at Frp får hele 26,6 prosent oppslutning når velgerne blir spurt om stortingsvalg i stedet for kommunevalg. Det er et sprik på syv prosentpoeng.

- Frp har alltid ligget lavere ved kommunevalg. Får vi 19,6 prosent til høsten, vil det være tidenes beste kommunevalg for oss og en kraftig framgang fra forrige, sier partileder Siv Jensen.

De andre partiene viser mindre forskjell mellom kommunevalg og stortingsvalg på februarmålingen, med unntak av Senterpartiet. Sp får åtte prosent oppslutning når velgerne blir spurt om kommunevalg. Det er 1,7 prosentpoeng mer enn for spørsmålet om stortingsvalg. Også Venstre gjør det bedre når det er spørsmål om lokalvalg, men utslaget er mindre.

Ellers viser kommunevalgmålingen at Ap går fram 2,4 prosentpoeng fra januar, til 31,6 prosent, Høyre får 16,8 prosent (+1,0), Senterpartiet får åtte prosent (+1,6), SV får 8,2 prosent (-0,2), KrF får 5,7 prosent (-0,9), og Venstre får 5,1 prosent (-0,3). (©NTB)

Personvernpolicy