Se og Hør her nå

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Først og fremst har det handlet om kjendiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Oppgjørets time med kjendisbladet Se og Hør nærmer seg, og lekkasjene fra en kommende bok om bladet har denne uken varmet opp publikum frem til lansering. Utover det har det handlet mye om dyreliv.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens underholdende nyhetssaker:

Mandag:

Flere nyhetsrapporter indikerer at det er en dårlig dag for kontakt med dyr. Dagbladet kan melde at Chewbacca har skallet ned en turistguide , og Nettavisen kan melde at en elg har stanget en jente fra Mosjøen . På den annen side kan VG melde at de fleste turistene i Australia ikke dør av angrep fra det eksotiske dyrelivet, men av trafikkulykker og drukning.

Tirsdag:

VG kan melde at prinsesse Ragnhild og hennes mann Erling Lorentzen dropper prinsesse Astrids 75-årsdag og kong Haralds 70-årsdag . Det passer ikke, sier Lorentzen på telefon fra Brasil. Dagbladet , Aftenposten , Nettavisen og SeHer videreformidler også denne fascinerende saken.

Det har dreid seg mye om denne boken i mediene denne uken. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)Det har dreid seg mye om denne boken i mediene denne uken. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

For øvrig kan Aftenposten melde at Gambias president Jammeh hevder å være i besittelse av mystiske krefter som gjør ham i stand til å kurere astma på fredager og søndager, og AIDS på mandager og torsdager. Det er uklart hva han helbreder på lørdag, tirsdag og onsdag.

Onsdag:

Finansavisen kan melde at finanskjendis Røkke har sagt han skal drepe en Se og Hør-journalist. Dette kommer frem i en bok journalisten har skrevet om sin tid som journalist i Se og Hør. Redaktør Nelvik bekrefter at Røkke skal ha truet med å sende Kosovo-albanske torpedoer etter ham. Et bredt utbud av norske medier videreformidler rapporten. Det er uklart hvorfor Røkke anser albanere fra Kosovo som spesielt egnet til å drepe journalister.

Dagbladet kan melde at folk i Finnmark nå forsøker å få bukt med påkjøring av rein ved å sette opp døde reinsdyr langs veikanten. Det er uklart om reinsdyrene primært skal skremme andre reinsdyr eller store trailere vekk fra veien.

Torsdag:

En 74 år gammel Østfolding var lei av at naboens katt gikk på tomta hans, og skjøt katten med hagle i fylla. Det skal ikke ha vært noen konflikt mellom naboene før episoden, utover at mannen var lei av å ha katter på tomta. Det er uklart om katten bevisst forsøkte å provosere mannen, eller om den bare måtte på do.

Fredag:

PR-strategien med å lekke små utdrag fra boken til en tidligere Se og Hør-journalist fortsetter i uforminsket styrke. Nye høydepunkter er blant annet at Se og Hør-redaktør Nelvik føler seg utpekt som skurk i en «røverhistorie», og at Se og Hør visstnok skal ha fridd til en stripper på vegne av en gammel mann.

I helgen og neste uke:

Se opp for flere lekkasjer fra boken om Se og Hør. Alle lekkasjene kommer samlet i bokform på tirsdag.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.

Mer i Neste Klikk:


Uken i mediene

Personvernpolicy