Meny

Varsler tilsyn i LO

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet vil bruke hele fire dager på en detaljert gjennomgang av arbeidsmiljøet i LO. Fredag ettermiddag ble det kjent at tilsynet starter sitt arbeid 16. april.

Arbeidstilsynet vil gå nøyere gjennom arbeidsmiljøet i LO. Det skjer etter striden mellom LO-sjef Gerd-Liv Valla og hennes tidligere internasjonale sjef, Ingunn Yssen. Foto: Scanpix

Forrige fredag sendte LO et 21 sider langt brev med 43 vedlegg til Arbeidstilsynet. I dag kom tilsynets svar.

De varsler nå en tilssynsak overfor de fagorganisertes største organisasjon, LO, etter striden mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og organisasjonens tidligere ansatt, Ingunn Yssen.

- På bakgrunn av LOs redegjørelse finner vi det nødvendig å gjøre et tilsyn, sier seniorrådgiver Ola Winsvold i Arbeidstilsynet i Oslo.

Gir full anonymitet


Han mener at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

Tilsynsleder Pål Lund i region Oslo sier til Neste klikk at de ikke anser saken som spesielt alvorlig.

- Grunnen til at vi har utsatt dette tilsynet litt i tid, er at vi ikke anser saken som akutt - da hadde vi gått ut allerede i neste uke.

Arbeidstilsynet skriver likevel at de vil gi enhver kilde internt i LO-systemet full anonymitet.

I en kort redegjørelse sier LO at de tar tilsynets vedtak til etterretning.

Avventer intern granskning


- Vi har ikke noen kommentar utover pressemeldingen vi har sendt ut, sier informasjonsrådgiver Martin Steen i LO til Neste klikk.

Pål Lund i Arbeidstilsynet sier at de også vil avvente den interne granskningen og en egen arbeidsmiljøundersøkelse som LO har varslet.

Hvert år gjennomfører tilsynet 11.000 tilsyn i Norge. 1300 av dem har vært i Oslo. Tilsynsleder Pål Lund sier at han ikke har noen tall som viser hvor mange tilsyn av denne grundige typen som gjennomføres.

- Men det begynner å bli stadig flere saker hvor vi må gå grundigere til verks.

Tungt og krevende


I sitt brev fra forrige uke understreket LO-ledelsen at de har arbeidet nøye med saken: «LO som organisasjon har de siste ukene vært i en svært tung og krevende situasjon», het det i besvarelsen om arbeidsforholdene og arbeidsmiljøet i organisasjonen.

Les brevet her.

Arbeidstilsynet har ennå ikke mottatt LOs redegjørelse i Yssen-saken, noe som ble varslet i dette brevet.

Tilsynet krevde i sin tid svar på spørsmål om jobbmiljøet i arbeidstakerorganisasjonen i etterkant av Ingunn Yssens oppsigelse den 10. januar i år.

--

Sist oppdatert klokken 13.35

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus