Meny

90 dagers fengsel for privat pågripelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann er i Salten tingrett dømt til fengsel i 90 dager for å ha forsøkt å fange en tyv på egen hånd.

Bodø (NTB): Den 42 år gamle forretningsmannen erkjente i retten straffskyld for anklagene om legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot en 24 år gammel mann, melder Avisa Nordland.

24-åringen skal i august i fjor flere ganger ha brutt seg inn i biler utenfor bilskadesenteret der domfelte er medeier og daglig leder. I frustrasjon over at politiet aldri gjorde noe, bestemte 42-åringen seg for å pågripe tyven selv, og ta tilbake tyvegodset.

Torsdag 31. august i fjor oppdaget han og to medtiltalte 24-åringen. De fulgte etter ham, og fant ham i et hus som sto tomt. De tok seg inn i huset, og domfelte kom i et basketak med 24-åringen som han i retten beskrev som svært vilt.

Forretningsmannen innrømmet å ha slått 24-åringen en rekke ganger, blant annet med en mobiltelefon rett i ansiktet, slik at han knakk nesen. Han holdt også en ledning mot halsen hans.

Broren til domfelte og en kamerat skal ha hjulpet ham med å holde 24-åringen fast. De to er tiltalt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. (©NTB)

------------------------------------------------------

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus