Over hundre dinosauregg funnet i India

Tre indiske fossiljegere ga amatører et godt ansikt da de kom over hundre forsteinede dinosauregg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre hobbyarkeologene la ut på en 18-timers ekspedisjon i nærheten av byen Indore i det sentrale India på jakt etter fossiler. Stor var derfor gleden da de kom over mer enn hundre forsteinede dinosauregg, melder Hindustan Times.

- Det dreier seg om typiske kuleformede egg ekspertene antar er lagt av en gruppe sauropoder, sier paleontolog Hans-Dieter Sues til National Geographic News.

Sauropodene var gigantiske planteetere som blant annet ble kjennetegnet ved en svært lang hals og hale. Denne dinosaurarten regnes for å være blant de største dyrene som noen gang har levd på jorden.

De omtalte dinosaureggene ble funnet i små hauger med fra seks til åtte egg, fortalte en av oppdagerne til Hindustan Times. Eggene har blitt lagt i løpet av Kritt-tiden, fra 146 millioner til 66 millioner år siden, av dinosaurer som har vært mellom 12 og 27 meter lange.

I tillegg til de forsteinede eggene, fant fossiljegerne bevarte fotspor etter dinosaurene som trolig har kommet langveisfra for å lage reir i sandbankene langs en forlengst uttørket elv.

- Forsteinede dinosauregg har blitt funnet hundrevis av steder over hele verden, derfor er ikke dette funnet sensasjonelt. Men det er likevel en veldig fin oppdagelse, uttaler Hans-Dieter Sues.

---

Oppdatert klokka 12.39 med korrigering av årstall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus