Kraftig snøfall ga kaos for britene

Flyplasser måtte stenge og motorveier ble uframkommelige da Sør-England og Wales ble rammet av kraftig snøvær midt i rushtrafikken torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøen lavet ned over England og Wales torsdag. En syklist holder balansen på et glatt snølag utenfor Buckingham Palace i London. Foto: Scanpix/Reuters/Dylan Martinez.Snøen lavet ned over England og Wales torsdag. En syklist holder balansen på et glatt snølag utenfor Buckingham Palace i London. Foto: Scanpix/Reuters/Dylan Martinez.

London (NTB-Reuters): Fire London-flyplasser, City, Gatwick, Luton og Stansted, måtte stenge sine rullebaner. Det samme måtte flyplassene i Birmingham, Bristol og Cardiff i Wales gjøre etter at det falt mellom 10 og 15 centimeter snø i løpet av dagen.

Heathrow-flyplassen var åpen, men det var store forsinkelser utover dagen. Passasjerene ble rådet til å møte opp som vanlig til sine avganger, men ble advart om at det kunne ventes store forsinkelser resten av dagen og kvelden.

Trøblete for bilister


Veitrafikken ble rammet av kaos, og deler av motorveien M25 i Hertfordshire ble sperret av snømassene. Britiske myndighetene oppfordret bilister til å la bilen stå dersom det var mulig. Folk som måtte kjøre bil, ble oppfordret til å ta med seg ekstra klær, mat, vann, isskraper, lommelykter og spader.

- Vær som dette har vi ikke hatt i denne delen av landet på flere år, sier meteorolog Keith Fenwick ved det britiske meteorologiske instituttet til nyhetsbyrået AFP.

Undergrunnsbanen i London ble også rammet av store forsinkelser på grunn av snøfallet. Skoler ble stengt i Birmingham, og jernbanen meldte om fare for store forsinkelser, særlig i Kent og Sussex.

Mot nord


Ifølge meteorologene ville snøværet bevege seg nordover mot Manchester og Liverpool i løpet av torsdagen. Det blir fortsatt kaldt, og tett tåke er ventet å islegge nedsnødde britiske gater i dagene som kommer.

Ved Schiphol-flyplassen ved Amsterdam i Nederland ble antallet flyginger i timen halvert fra 60-70 til 30, og på flyplassen i Belgias hovedstad Brussel måtte reisende finne seg i forsinkelser. Det falt mer enn 20 centimeter snø i de sørlige delene av landet.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus