Sterke reaksjoner på utgraving i Jerusalem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Ehud Olmert får kritikk både fra arabiske land og sin egen forsvarsminister i forbindelse med en omstridt utgraving ved Tempelhøyden i Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels utgravinger ved Klippemoskeen og al-Aqsa-moskeen i Jerusalem har ført til sterke reaksjoner, både fra arabiske stater og fra Israels forsvarsminister Amir Peretz. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIXIsraels utgravinger ved Klippemoskeen og al-Aqsa-moskeen i Jerusalem har ført til sterke reaksjoner, både fra arabiske stater og fra Israels forsvarsminister Amir Peretz. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIX

Jerusalem (NTB-Reuters): Saudi-Arabia fordømmer utgravingen som en provokasjon, og ber om en internasjonal inngripen for å stanse den.

- Kongedømmet vil uttrykke sin fordømmelse av disse aggressive israelske handlingene, melder landets statlige nyhetsbyrå.

Den arabiske liga skal diskutere saken på et krisemøtet i Egypts hovedstad Kairo kommende lørdag, og utgravingsarbeidet har ført til sterke reaksjoner fra palestinerne.

Samtidig ber Israels forsvarsminister Amir Peretz regjeringssjefen om å stanse arbeidet på grunn av risikoen for at det kan føre til uro.

To av muslimenes største helligdommer, Klippemoskeen og Al-Aqsa-moskeen, befinner seg på Tempelhøyden, men Olmert avviser å stanse arbeidet. (©NTB)