Sterke reaksjoner på utgraving i Jerusalem

Israels statsminister Ehud Olmert får kritikk både fra arabiske land og sin egen forsvarsminister i forbindelse med en omstridt utgraving ved Tempelhøyden i Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels utgravinger ved Klippemoskeen og al-Aqsa-moskeen i Jerusalem har ført til sterke reaksjoner, både fra arabiske stater og fra Israels forsvarsminister Amir Peretz. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIXIsraels utgravinger ved Klippemoskeen og al-Aqsa-moskeen i Jerusalem har ført til sterke reaksjoner, både fra arabiske stater og fra Israels forsvarsminister Amir Peretz. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIX

Jerusalem (NTB-Reuters): Saudi-Arabia fordømmer utgravingen som en provokasjon, og ber om en internasjonal inngripen for å stanse den.

- Kongedømmet vil uttrykke sin fordømmelse av disse aggressive israelske handlingene, melder landets statlige nyhetsbyrå.

Den arabiske liga skal diskutere saken på et krisemøtet i Egypts hovedstad Kairo kommende lørdag, og utgravingsarbeidet har ført til sterke reaksjoner fra palestinerne.

Samtidig ber Israels forsvarsminister Amir Peretz regjeringssjefen om å stanse arbeidet på grunn av risikoen for at det kan føre til uro.

To av muslimenes største helligdommer, Klippemoskeen og Al-Aqsa-moskeen, befinner seg på Tempelhøyden, men Olmert avviser å stanse arbeidet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus