Stadig flere europeere får kreft

Tallet på påviste krefttilfeller har de to siste årene økt med 10 prosent i Europa, viser statistikk fra 39 europeiske land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flest kreftdødsfall ble forårsaket av lungekreft i fjor, viser statistikk fra 39 europeiske land. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/SCANPIXFlest kreftdødsfall ble forårsaket av lungekreft i fjor, viser statistikk fra 39 europeiske land. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/SCANPIX

Paris (NTB-AFP): Mens det i 2004 ble påvist 2,9 millioner nye krefttilfeller i Europa, var antallet i fjor økt til 3,2 millioner, går det fram av en rapport fra Det internasjonale kreftforskningsbyrået (IARC) i Lyon i Frankrike.

IARC tror økningen skyldes en aldrende befolkning, europeernes røykevaner samt bedre metoder for å påvise brystkreft.

Brystkreft toppet for første gang lista med 429.000 påviste tilfeller. Tarmkreft og lungekreft fulgte på de neste plassene, med henholdsvis 412.900 og 386.300 påviste tilfeller.

Lungekreft tok flest liv og sto for 334.800 av de 1,7 millioner registrerte kreftdødsfallene i Europa i fjor.

- Et overveldende flertall av lungekreft-tilfellene er forårsaket av tobakksrøyking, sier IARCs leder Peter Boyle.

Tarmkreft kostet 207.400 europeere livet i fjor, brystkreft 131.900 og magekreft 118.200, viser oversikten fra IARC. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus