EU krever 18 prosent kutt i bilutslipp

EU-kommisjonen vil pålegge bilprodusentene å kutte utslipp av CO2 fra nye biler med 18 prosent fra 2012. På lengre sikt skal utslippene kuttes med 25 prosent, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen vil pålegge bilprodusentene å kutte utslipp av CO2 fra nye biler med 18 prosent fra 2012. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.EU-kommisjonen vil pålegge bilprodusentene å kutte utslipp av CO2 fra nye biler med 18 prosent fra 2012. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.

Brussel (NTB): Kommisjonens forslag til kutt skulle legges fram onsdag, mer enn to uker senere enn opprinnelig planlagt. Den britiske rikskringkastingen offentliggjorde onsdag morgen tallene i forslaget, som offisielt skulle legges fram senere på dagen.

Mesteparten av reduksjonene skal oppnås gjennom bedre motorteknologi. Resten håper EU vil la seg oppnå ved hjelp av ulike tiltak, blant dem mer utstrakt bruk av biodrivstoff og bedre bildekk, het det i BBC-meldingen.

EUs miljøkommissær Stavros Dimas ønsket å pålegge bilprodusentene å nå målet på 25 prosent på egen hånd. Men han møtte så sterk motstand fra industrikommissær Günter Verheugen og den tyske bilindustrien at han måtte gi seg, het det videre.

Ifølge kilder i bilindustrien ville Dimas' forslag ha gitt økninger i prisene på opptil 2.500 euro eller vel 20.000 kroner for en ny bil. Andre studier har imidlertid vist at prisøkningen kunne bli så liten som 600 euro eller 4.860 kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus