Ny TV 2-sjef på plass

Styrelederen overtar Kåre Valebrokks jobb i TV-kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Alf Hildrum har vært styreleder i TV 2 de to siste årene. Nå overtar A-pressens konsernsjef Kåre Valebrokks jobb. Alf Hildrum har vært styreleder i TV 2 de to siste årene. Nå overtar A-pressens konsernsjef Kåre Valebrokks jobb.

Ifølge TV 2s nettsider har styret i TV-selskapet i dag bestemt seg for å ansette 58-årige Alf Hildrum som ny administrerende direktør og sjefredaktør.

Hildrum er i dag konsernsjef i A-pressen, en jobb han vil beholde fram til ny etterfølger er på plass, men senest til 1. juli.

- Som medeiere i TV 2 er vi glade for at TV 2 har fått en dyktig sjef, og vi ønsker ham lykke til med en spennende og krevende jobb. Vi har allerede startet arbeidet med å finne Hildrums etterfølger, sier styreleder Erik Nord i A-pressen til NTB.

Alf Hildrum, som er siviløkonom, har jobbet i A-pressen siden 1979. Før han ble administrerende direktør i 1988, var han journalist i A-pressens Oslo-redaksjon (APOR), redaktør og disponent i Bergens Arbeiderblad og redaksjonssjef i APOR.

- Vi har valgt Alf Hildrum fordi han på en god måte kombinerer tre viktige kvaliteter: Redaksjonell erfaring både som journalist og redaktør, sterk forretningsmessig forståelse og lang ledererfaring fra mediebransjen. I tillegg er det åpenbart en stor fordel at han kjenner TV 2 svært godt, sier Hans J. Carstensen, konserndirektør i Egmont, til TV-kanalens nettside.

Carstensen overtar som fungerende styreleder i TV 2.

- Jeg blir sittende som konsernsjef i A-pressen inntil en erstatter er klar, men jeg regner med å være på plass i TV 2 i løpet av våren. Målet er å få det til så raskt som mulig, sier Hildrum.

Han får 2,8 millioner i årslønn.

A-pressen og Egmont eier hver vel halvparten av aksjene i TV 2/TV 2 Gruppen.Personvernpolicy