Åpen for å evaluere boplikten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener boplikten bidrar til å sikre bosetting på bygdene, men er åpen for å evaluere den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener boplikten bidrar til å sikre bosetting på bygdene, men er åpen for å evaluere den. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.Landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener boplikten bidrar til å sikre bosetting på bygdene, men er åpen for å evaluere den. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

Oslo (NTB): I Stortingets muntlige spørretime onsdag ble landbruksministeren spurt om Norge vil foreta seg noe med den norske boplikten etter en EU-dom mot den danske ordningen.

Stortingsrepresentant Kåre Fostervold (Frp) påpekte at den danske bopliktordningen er vurdert til å være i strid med EØS-avtalen og andre internasjonale avtaler, og mener det bør få konsekvenser for den norske boplikten.

- Stortinget vil få seg forelagt disse vurderingene når vi har gått grundig gjennom dommen fra EU-domstolen. Det er åpenbart at det er ulikheter mellom den danske og den norske boplikten, og det er ingen automatikk i at det som har skjedd i Danmark er direkte overførbart til Norge, sa landbruksministeren.

Han mener det er veldig mange gode grunner til fortsatt boplikt i Norge, men erkjenner at det skorter på forskning om dette. På spørsmål fra Øyvind Korsberg (Frp) sa han seg enig i at det kan være behov for en evaluering.

- Veldig lite er gjort av forskning, og det er mye argumentasjon opp mot det lille som er gjort. Det er ingen dum idé å utføre mer forskning, men jeg mener vi har mange gode eksempler på at boplikten fungerer, sa han. (©NTB)