Politiet får nye millioner mot gjengkriminalitet

Politiet får også i år en ekstrabevilgning på 6 millioner kroner til å bekjempe de kriminelle gjengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget, politidirektør Ingelin Killengreen og politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, orienterte om status på arbeidet med bekjempelse av gjengkriminalitet. på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIXJustisminister Knut Storberget, politidirektør Ingelin Killengreen og politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, orienterte om status på arbeidet med bekjempelse av gjengkriminalitet. på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Allerede etter drøyt fire måneders arbeid, mener justisminister Knut Storberget (Ap) at politiets omfattende innsats mot den organiserte gjengkriminaliteten bærer frukter. I fjor ble 6 millioner kroner øremerket fra Politidirektoratet til dette arbeidet, og nå lover Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen ytterligere 6 millioner kroner.

- Vi ser gode resultater av det arbeidet som er gjort hittil, og det er helt avgjørende at vi holder trykket oppe fremover. Derfor gir vi en tilleggsbevilgning som er like stor som den i fjor, sier Killengreen til NTB.

Etter flere gjengerelaterte hendelser i fjor, blant annet skuddene på Aker Brygge i fjor høst, satte politiet store krefter inn på å slå ned på gjengkriminalitet. Det merkes på gata, ifølge prosjektleder, politioverbetjent Eirik Jensen.

- De sliter på gata. Det er signalene vi har fått fra de vi kjenner fra før og de vi er kommet borti de siste månedene, sier Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy