Aker Kværner leverte drivstoff til fangefly

Aker Kværner-konsernet har levert drivstoff til amerikanske fly som fraktet fanger til Guantánamo-leiren på Cuba.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I samarbeid med et amerikansk selskap hadde Kværner hovedansvar for å operere og vedlikeholde all drivstofforsyning på Guantánamo fra 1998 til utgangen av 2004.

Det finnes fem særskilte kontrakter med bestemmelser som beskriver hvordan selskapet hadde ansvar for å operere forsyningen av drivstoff, skriver Dagbladet.

I kontraktene heter det at Kværner skal håndtere drivstoffoperasjoner til støtte for Joint Task Force (JTF) og JTFs aktiviteter for å støtte USAs internasjonale kamp mot terrorisme, Operation Enduring Freedom.

Kværner benekter at oppdraget er spesielt eller kontroversielt.

- Denne kontrakten ble avviklet allerede høsten 2005. Prosjektet ble utført av et amerikansk datterselskap, og gikk hovedsakelig på forskjellige typer vedlikehold og service på (...) marinebasen, heter det i en skriftlig redegjørelse fra kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner.

Han sier prosjektet dreier seg om «relativt enkle servicetjenester», og at konsernet ikke vet om bensin har blitt levert til det amerikanske forsvaret fra norsk sokkel eller fra andre steder i verden. (©NTB)

Forsidefoto: Konsernsjef Martinus Brandal i Aker Kværner. (Foto: Scanpix)Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus