Regn får flomvannet til å stige i Jakarta

Kraftig regnvær natt til tirsdag fikk flomvannet til å stige i Indonesias oversvømte hovedstad Jakarta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre tusen har flyktet fra flomvannet i jakarta. Foto: REUTERS/Enny Nuraheni/ SCANPIXFlere hundre tusen har flyktet fra flomvannet i jakarta. Foto: REUTERS/Enny Nuraheni/ SCANPIX

Jakarta (NTB-DPA): Hele bydeler sto i morgentimene under vann, og trafikken langs veier og jernbanen stanset opp, det samme gjorde vann- og elektrisitetsforsyningen.

Tusenvis av nye mennesker flyktet i løpet av natten fra vannmassene og søkte tilflukt i provisoriske mottak der hjelpearbeidere etter beste evne forsøker å bistå.

To tredeler av millionbyen står under opptil fire meter vann, og stadig flere av flomofrene plages av diaré, hudproblemer og infeksjoner i luftveiene som følge av det skitne vannet.

Minst 340.000 mennesker har flyktet fra oversvømte boliger, og stadig flere av de 18 millioner menneskene som bor i og rundt Jakarta er rammet av flommen.

29 mennesker er hittil meldt omkommet, men myndighetene sliter med å få oversikt i kaoset som hersker. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus