Egeland vil ha flere norske soldater til Darfur

Jan Egeland stiller seg uforstående til advarsler om at et oppdrag i Darfur-regionen i Sudan vil være for farlig for norske soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs tidligere visegeneralsekretær Jan Egeland holdt tirsdag et foredrag om krisen i Darfur på Universitetet i Oslo. Han ber norske myndigheter stille flere soldater til rådighet for å gjøre noe med den kritiske situasjonen i Darfur. Foto: Terje Bendiksby/SCANPIXFNs tidligere visegeneralsekretær Jan Egeland holdt tirsdag et foredrag om krisen i Darfur på Universitetet i Oslo. Han ber norske myndigheter stille flere soldater til rådighet for å gjøre noe med den kritiske situasjonen i Darfur. Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Oslo (NTB): FNs tidligere visegeneralsekretær krever i stedet at Norge bidrar med flere soldater for å styrke sikkerheten i Darfur, hvor millioner av mennesker er berørt av den fire år lange konflikten.

Norske myndigheter burde stille større militære ressurser til rådighet for å stanse massakrer, voldtekter og andre forbrytelser, mener Egeland.

- Norge har «ingenting» å levere for å stanse overgrepene, sa Egeland under et foredrag på Universitetet i Oslo tirsdag.

Etterpå utdypet han kritikken overfor NTB:

- Norges bidrag har vært spesielt stort og godt på den humanitære siden. Jeg håper man kommer med et sjenerøst bidrag av soldater. Det er ikke mangel på ulltepper, men på soldater i Darfur, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy