Fjøsnisse får besøke kong Harald

Kongen har signalisert ønske om medlemskap i Aukrustsenterets Venner. Foreningens Sigurd Thoresen får følge av en ekte fjøsnisse når han om snaue to uker melder seg til audiens hos kong Harald.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fjøsnisse får audiens hos kong Harald. Det skjer sammen med Sigurd Thoresen i Aukrustsenterets Venner. Foto: Erlend Aas / SCANPIXEn fjøsnisse får audiens hos kong Harald. Det skjer sammen med Sigurd Thoresen i Aukrustsenterets Venner. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Fjøsnissen Nystumoen fra Alvdal er venneforeningens inspirator, logofigur og høye beskytter. Sammen med Sigurd Thoresen vil han fredag 16. februar overlevere kong Harald et diplom som viser at majesteten er venneforeningens medlem nummer 1.

- Det er en stund siden kongen bekreftet at han ville tegne seg som medlem nr. 1 i Aukrustsenterets Venner, men omstendighetene har gjort at vi har måttet vente til nå før vi fikk en høvelig anledning til å overrekke beviset for medlemskapet, heter det i en pressemelding fra foreningen.

Venneforeningens medlem nummer 2 er for øvrig den som til enhver tid er ordfører i Kjell Aukrusts hjembygd Alvdal. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus