Flere unge jenter velger døden

I perioden fra 1992 til 2002 har andelen unge jenter som har forsøkt å ta sitt eget liv, økt med nesten 30 prosent, viser en undersøkelse fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldr

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Lars Wichstrøm mener økningen av selvmordsforsøk blant jenter kan ha sammenheng med økt rusbruk, konflikter i påvirket tilstand og alvorlige krangler med foreldre. FOTO: SCANPIXProfessor Lars Wichstrøm mener økningen av selvmordsforsøk blant jenter kan ha sammenheng med økt rusbruk, konflikter i påvirket tilstand og alvorlige krangler med foreldre. FOTO: SCANPIX

Konklusjonen fra forskerne bak undersøkelsen Ung i Norge er at de psykiske problemene har blitt verre enn de var for ti år siden.

- Med hånda på hjertet: Dette var overraskende. Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så mange som sliter, sier professor Lars Wichstrøm ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) til Dagsavisen.

Han mener økningen av selvmordsforsøk blant jenter kan ha sammenheng med økt rusbruk, særlig alkohol, konflikter i påvirket tilstand og alvorlige krangler med foreldre.

Heidi-Wibeke Bakkland i Mental Helse Ungdom mener prestisje på skolen og blant venner tærer på de unges psyke.

- Du skal ha de rette klærne, masse venner og få toppkarakterer. Du skal bli noe. Jeg tror ungdom trenger å få mer informasjon om den psykiske helsen, sier hun. (©NTB)

---
Og her er NOVAs introduksjon til prosjektet Ung i Norge 2002.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus