- LO lekker som en sil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor mener Yssen-saken er en historisk parantes, og fortviler over alle de interne lekkasjene i LO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-leder Gerd-Liv Valla ble i forrige uke vraket som leder for Arbeiderpartiets valgkomité. Fredag sendte LO svarbrev til Arbeidstilsynet på 21 sider og med 40 vedlegg.LO-leder Gerd-Liv Valla ble i forrige uke vraket som leder for Arbeiderpartiets valgkomité. Fredag sendte LO svarbrev til Arbeidstilsynet på 21 sider og med 40 vedlegg.

- Det kjøret som har vært mot Gerd-Liv Valla savner sidestykke i norsk mediehistorie. Anonyme kilder er forferdelig ille og en stor ekstrabelastning, sier den sterkt kritiske forbundslederen Sture Arntzen til magasinet LO-Aktuelt.

HK-sjef Arntzen hevder at debattantene bare ønsker å ramme Gerd-Liv Valla som person og som LO-leder.

- Jeg beundrer henne som står oppreist i en slik storm. Når den alvorlige drapstrusselen kom i tillegg, er toppen for lengst passert. Det sliter på fysisk, men også mentalt. Svært få, om noen, ville taklet dette på samme måte. HK-lederen håper politiet raskt vil få finne den eller de som står bak truslene, slik at Gerd-Liv kan puste lettere.

Forbundslederen for Handel og Kontor er imidlertid klar på at Yssen-saken ikke ble bra behandlet av LO.

- Den burde vært håndtert som en intern personalsak, sier han.
Mens Arbeidstilsynet nå ser på abeidsforholdene i LO, er det satt ned en uavhengig granskningskommisjon som tar for seg Yssen-saken.

- Vi har fått en del kritiske bemerkninger, samtidig som jeg har fått kritikk for min håndtering av saken, forteller Arntzen om responsen fra HK-medlemmene.