Forverret flom i Indonesia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 20 mennesker er omkommet som følge av flommen i Indonesias hovedstad Jakarta. Nesten 340.000 mennesker er blitt hjemløse, ifølge nyhetsbyrået AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskaper bruker gummibåter for å evakuere flomrammede innbyggere i Indonesias hovedstad Jakarta. Flommen er den verste som har rammet byen på flere år. Foto: Reuters / Dadang Tri / SCANPIX Redningsmannskaper bruker gummibåter for å evakuere flomrammede innbyggere i Indonesias hovedstad Jakarta. Flommen er den verste som har rammet byen på flere år. Foto: Reuters / Dadang Tri / SCANPIX

Jakarta (NTB-DPA-AP): Fortsatt kraftig regn har fått flere elver til å gå over sine bredder, og gjørmevann sto søndag opp til 4 meter høyt i mange bolig- og forretningsområder i hovedstaden.

Guvernør Sutiyoso har erklært høyeste beredskap i byen, som har 12 millioner innbyggere. Det er vanlig med flom i den lavtliggende byen, som har i alt 13 elver, men ødeleggelsene denne gangen er de verste på fem år. Ifølge værmeldingene risikerer dessuten byen nok en uke med kraftig regnvær, og redningsmannskaper frykter at flere kommer til å miste livet i den kraftige flommen.

Jernbanelinjer og hovedveier er stengt, det samme er elektrisitetsforsyning og telefonforbindelse. Nesten 2.000 soldater er satt inn i arbeidet med å evakuere de flomrammede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversvømmelsen har ført til brudd på tilførselen av drikkevann og strøm til svært mange av byens husholdninger.

De indonesiske myndighetene frykter at oversvømmelsene skal utløse epidemier. Allerede før flommen ble det meldt om sterk vekst i antallet tilfeller av den farlige denguefeberen, en virussykdom som overføres gjennom myggstikk. (©NTB)

---

Oppdatert klokka 16.36