Drapssiktet etter nytt dopdødsfall

Lørdag døde en 18 år gammel mann av et hjemmelaget narkotisk stoff. Dopet fikk han av en kamerat som nå er siktet for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer som oppholdt seg på en ungdomsinstitusjon i Trysil, brukte natt til lørdag det livsfarlige stoffet. To av personene som tok stoffet, ble sendt til sykehus hvor 18-åringen senere døde. Den andre personen, en 16 år gammel jente, var søndag morgen skrevet ut av sykehuset.

- En 18 år gammel gutt døde lørdag ettermiddag på sykehuset i Elverum, bekrefter Cathrine Fossen, politiadvokat i Hedmark politidistrikt til VG Nett. Hun forteller at han som var ansvarlig for å lage dopet, nå er siktet for uaktsomt drap.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags stoff det er snakk om.

- Vi vet foreløpig ikke hva slags stoff det er snakk om, men etter de beskrivelsene som er gitt av den siktede om hvilke ingredienser som er benyttet, er det nærmeste vi kommer met-amfetamin, sier Fossen til NTB, som likevel understreker at politiet er veldig usikre.

Det farlige stoffet ble satt med sprøyte, og vil i løpet av de nærmeste dagene bli sendt til analyse. (©NTB)

Personvernpolicy