Christer Petterson tilsto Palme-drap for kjæresten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christer Petterson skal ha tilstått overfor kjæresten sin at det var han som skjøt og drepte statsminister Olof Palme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christer Petterson skal ha tilstått overfor kjæresten sin at det var han som skjøt og drepte statsminister Olof Palme.Christer Petterson skal ha tilstått overfor kjæresten sin at det var han som skjøt og drepte statsminister Olof Palme.

Stockholm (NTB): Fredag overlot kvinnen et brev til den svenske avisen Aftonbladet der opplysningen bekreftes. I brevet står det at Petterson hadde sagt til henne at «jeg skjøt Olof Palme», skriver Aftonbladet.

Christer Petterson ble først dømt for drapet, men deretter frikjent i ankesaken. Palmes enke Lisbet, som ble såret i attentatet og som så ansiktet til gjerningsmannen, har hele tiden hevdet at Petterson var drapsmannen.

Olof Palme ble skutt og drept i Stockholm sentrum om kvelden 28. februar 1986, da han og kona var på vei hjem etter å ha vært på kino. Etter at skuddene var avfyrt forsvant drapsmannen sporløst.

Etter frifinnelsen i 1989 har Christer Pettersson gjentatte ganger først antydet, siden avkreftet at han hadde noe med drapet å gjøre. Selv om saken mot ham ble endelig henlagt av svensk Høyesterett i 1997, var Pettersson politiets hovedmistenkte fram til sin død.

Den sterkt alkoholiserte Pettersson døde 57 år gammel i september 2004. (©NTB)