Dødelig fugleinfluensa i England

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fugleinfluensaen som har brutt ut på en kalkunfarm i England, er av den dødelige H5N1-varianten, bekrefter EU-kommisjonen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har brutt ut dødelig fugleinfluensa på denne kalkunfarmen i Lowestoft øst i England. Torsdag ble mange av fuglene syke, og innen lørdag var over 2.500 kalkuner døde. Foto: REUTERS/Luke MacGregor.Det har brutt ut dødelig fugleinfluensa på denne kalkunfarmen i Lowestoft øst i England. Torsdag ble mange av fuglene syke, og innen lørdag var over 2.500 kalkuner døde. Foto: REUTERS/Luke MacGregor.

London (NTB-Reuters): Viruset kan smitte over på mennesker, og kan få et dødelig utfall.

Det er en kalkunfarm i Lowestoft øst i England som er rammet. Torsdag ble mange av fuglene syke, og innen lørdag var over 2.500 kalkuner døde.

Britiske veterinærmyndigheter ble tilkalt, og prøver viser at det er den farlige H5N1-varianten av fugleinfluensa som har brutt ut.

Myndighetene har isolert farmen, og resten av de 160.000 kalkunene vil bli slaktet i løpet av lørdag.

En talskvinne for det britiske miljø-, mat- og landbruksdepartementet sier det er små sjanser for at skydommen vil smitte over på mennesker.

- Vi er sjokkerte, vi hadde ingen anelse om at denne sykdommen plutselig har dukket opp i England, sier Charles Bourns, leder av den britiske foreningen for fjørfeprodusenter. (©NTB)