Polititeori om serievoldtektsmann i Oslo

Politiet undersøker nå om samme gjerningsmann står bak flere av de elleve voldtektene og voldtektsforsøkene i Oslo siden nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Åtte av de elleve voldtektssakene er overfallsvoldtekter. Politiet ser ikke bort fra at flere av dem kan være begått av en og samme mann, skriver Dagsavisen.

Gjennom å sammenligne biologiske og andre tekniske spor fra hvert enkelt overgrep, kan politiet kunne finne ut om samme gjerningsmann har vært på ferde i flere av sakene. Hvis etterforskningen fører fram til den skyldige, eller en voldtektsmann blir tatt på fersk gjerning, kan politiet teste vedkommendes DNA-profil opp mot sporene fra de andre voldtektene.

- Vi får bistand fra Rettsmedisinsk institutt for å sammenligne spor fra hvert enkelt åsted. Dette gjøres blant annet for å se om en og samme gjerningsmann kan ha begått flere av voldtektene. Det har skjedd før, og kan skje igjen, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen i Oslo politidistrikt.

DNA-arbeidet er tidkrevende, og foreløpig har politiet ingen grunn til å konkludere med at en serievoldtektsmann står bak.

- Inntil videre vet vi ikke om det er den samme, eller om det er flere, sier hun. (©NTB)

Forsidefoto: Illustrasjonsfoto Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus