Den drepte familien obduseres i dag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag blir de drepte etter tragedien i Stavanger obdusert. Samtidig blir barnas skolekamerater informert om hva som har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De døde ble fraktet bort fra huset onsdag, og skal obduseres torsdag (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX).De døde ble fraktet bort fra huset onsdag, og skal obduseres torsdag (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX).

Politiet hadde sent onsdag kveld ingen opplysninger som tilsier at andre skulle ha vært involvert i saken der fire personer ble funnet døde i en bolig på Storhaug i Stavanger tidligere samme dag. Dermed jobber politiet ifølge Stavanger Aftenblad ut fra teorien om at mannen først drepte sin kone og sine to egne barn før han tok sitt eget liv.

De fire er identifisert, men politiet vil ikke offentliggjøre navnene deres før alle pårørende er blitt varslet. Ifølge Dagbladet var ekteparet begge 45 år gamle, datteren 12 år og sønnen 8 år.

Ifølge Dagbladet var faren i huset høytlønnet ansatt i et oljeselskap, mens moren i familien jobbet i bank i en høyt lønnet stilling.

Ukjent motiv


- Det er ikke funnet våpen i egentlig forstand, sa politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB onsdag kveld.
Overfor Stavanger Aftenblad utdyper han og sier det ikke er funnet noe våpen i forbindelse med drapene. Han vil imidlertid ikke si hvordan de tre ble drept før mannen tok sitt eget liv. Monsen ønsker heller ikke å kommentere hva motivet for den grusomme handlingen kan ha vært.

- Hva som er motivet for drapene, er det ikke sikkert vi noen gang får klarhet i, sier Monsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir obdusert


Torsdag blir de fire obdusert på Stavanger universitetssjukehus. En foreløpig konklusjon på dødsårsak er ventet senere torsdag. Først da vil politiet etter alt å dømme si noe om hvordan de ble drept.

Huset der de døde ble funnet, ligger i et rolig boligområde på Storhaug. Boligen består av tre leiligheter. En nabo sier hun ikke har merket noe mistenkelig i nabolaget den siste tiden.

- Alle familiene i nabohuset er ordentlige mennesker med gode jobber. Jeg har aldri registrert noen uroligheter, sier naboen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trolig drept om natten


De to barna var på skolen som normalt dagen før de ble drept. Ingen av barna var på skolen onsdag, og moren deres møtte ikke på jobb som planlagt. Hun skulle egentlig ha vært på et kurs i Oslo. Disse opplysningene gjør ifølge Dagbladet at politiet tror drapene kan ha skjedd en gang i løpet av natt til onsdag.

Mange spørsmål står ubesvart i saken. Rettspsykiater Berthold Grünfeld kjenner saken kun fra media, men sier det særlig er tre forhold som vil være aktuelt for politiet å granske.

- Forhold på jobben, psykiatri og økonomiske problemer er det viktigste for politiet i slike saker, sier Grünfeld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Uforståelig


Rektor Sven Bjelland ved barneskolen på Madlamark, der de to barna var elever, skulle torsdag morgen informere elevene ved skolen om den tragiske saken.

- Det å forklare noe som man ikke helt forstår selv, er ikke enkelt, sier rektoren til Aftenposten.no.

Begge de to barna som ble funnet døde onsdag, har gått på skolen siden første klassetrinn. De gikk på Madlamark selv om de bodde på Storhaug. Årsaken var at familien holdt på med å bygge hus på Madla. I den anledning kjørte faren dem til skolen og hentet dem etterpå, forklarer rektoren.

- Dette var greie og fine barn. Det var den typen elever som vi liker. Begge var ambisiøse, og ingen hadde noe å utsette på dem, sier Bjelland.

- Vi har problemer med å ta inn over oss det som har skjedd. Dette er uforståelig, sier rektoren. (©NTB)