Frankrike setter røykerne på gaten

Så var røykernes glansdager over i Frankrike også. Fra og med torsdag er røyking forbudt på de fleste offentlige steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dame røyker på fortauet utenfor sitt kontor i Nice. Fra og med i dag er røyking forbudt på de fleste offentlige steder i Frankrike. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.En dame røyker på fortauet utenfor sitt kontor i Nice. Fra og med i dag er røyking forbudt på de fleste offentlige steder i Frankrike. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.

Brussel (NTB): - Et historisk øyeblikk for Frankrike, var statsminister Dominique de Villepins beskrivelse av innføringen av røykeforbudet torsdag.
Heretter er det ikke lov å røyke på de fleste arbeidsplasser i både privat og offentlig sektor, skjønt man kan ha egne røykerom med god ventilasjon og dører som lukker seg automatisk.

Sykehus og andre helseinstitusjoner, skoler (inkludert uteområder), kjøpesentre, kollektivtransport, togstasjoner og flyplasser er omfattet av røykeforbudet.

Barer, kafeer, restauranter, kasinoer, diskoteker og hoteller er foreløpig unntatt, men bare for en stakket stund. 1. januar neste år blir det røyeforbud også på disse stedene.

Privatpersoner som bryter forbudet, risikerer en bot på vel 500 kroner. Hvis det er noe galt med skiltingen eller røykerommene, er det den ansvarlige på arbeidsplassen som risikerer en bot på bortimot 1.100 kroner.

(©NTB)

Relaterte saker:

EU vil ha røykelov
Utesteder omgår røykeloven

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus