Stormet nasjonalforsamlingen i Ecuador

Hundrevis av tilhengere av president Rafael Correa stormet nasjonalforsamlingen i Ecuador tirsdag. Parlamentarikerne ble tvunget til å evakuere, før politiet fikk fjernet demonstrantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalforsamlingen i Evuador ble stormet tirsdag. (Foto: REUTERS/Angelo Chambo/Scanpix)Nasjonalforsamlingen i Evuador ble stormet tirsdag. (Foto: REUTERS/Angelo Chambo/Scanpix)

- Vi måtte forlate bygningen fordi demonstrasjonen var i ferd med å komme ut av kontroll, sier Frederico Perez i opposisjonspartiet PRIAN til Reuters.

Politiet brukte tåregass mot demonstrantene som veivet med stokker og kastet flasker i det de kjempet seg inn i bygningen, sier en fotograf som jobber for nyhetsbyrået Reuters.

Demonstrantene som krever at nasjonalforsamlingen skal godta presidentens forslag om en avstemning angående grunnlovsreformer, ble etter kort tid fjernet av politiet.

Ecuadors regjering fordømte senere stormingen av nasjonalforsamlingen.

- Regjeringen vil forsvare borgernes rett til å protestere, men fordømmer på det sterkeste enhver form for vold, sa presidentens talskvinne Monica Chuji til pressen.

Correas forslag om politiske reformer har skapt bekymring for ny politisk uro i Ecuador. Tre tidligere presidenter er blitt avsatt i politisk uro i landet bare i løpet av det siste tiåret.

Correa ønsker radikale endringer i et land mange mener er gjennomsyret av korrupsjon. Han ønsker også at Ecuador skal få en ny grunnlov, og at politikernes innflytelse over rettsvesenet blir redusert.

Opposisjonen i landet er imot reformforslagene som vil innskrenke deres innflytelse. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus