- Stoltenberg ga Bjørnøy kjeft

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg skal ha satt miljøvernminister Helen Bjørnøy på plass etter at hun garanterte et norsk CO2-kutt på minst 20 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jens Stoltenberg skal ha rettet pekefingeren mot miljøvernminister Helen Bjørnøy. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)Statsminister Jens Stoltenberg skal ha rettet pekefingeren mot miljøvernminister Helen Bjørnøy. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Oslo (NTB): - Jeg kan garantere at regjeringen vil foreslå et CO2-mål som er minst like strengt som det EU-kommisjonen har foreslått. Vi skal ikke være dårligere enn EU, sa Bjørnøy (SV) til Aftenposten tidligere denne måneden.

Kommentaren hennes kom etter at EU-kommisjonen 10. januar foreslo for medlemslandene i unionen å vedta et CO2-kutt på 20 prosent i forhold til 1990-nivå i løpet av de neste 13 årene. Bjørnøy var åpen for å gå enda lenger, og sa hun syntes Naturvernforbundets krav om 30 prosent kutt hørtes ut som et godt utgangspunkt for en norsk debatt.

Men Jens Stoltenberg likte ikke Bjørnøys konkrete uttalelser, skriver Aftenposten. Ifølge avisens kilder skal regjeringssjefen i svært klare ordelag fortalt Bjørnøy at den slags forskuttering av regjeringens politikk vil han ikke ha noe av. Én kilde beskriver det som en uvanlig sterk reprimande, en annen som «på grensen til regelrett kjeft».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoltenberg uttalte mandag til Dagsavisen at han ikke vil tallfeste noe CO2-mål før regjeringen selv har vurdert saken i løpet av våren. Men Bjørnøy gir seg ikke, og uttalte til NTB mandag at «det er riktig som statsministeren sier at vi ikke har konkludert om de konkrete tallene ennå, men jeg står fast ved uttalelsen om at vi ikke skal være mindre ambisiøse enn EU».

(©NTB)